Sulan ydintä ovat innovatiiviset sahalaitevarusteet ja -palvelut. Sula Research Oy on erikoistunut suunnitteluun, tutkimukseen ja testaukseen. Yhtiössä työskentelee alansa parhaita insinöörejä joilla kaikilla on omat vahvuudet rakentaa toimivaa teknologiaa.
Tiimimme koostuu eri toimialojen ammattilaisista sekä pohjautuu vuosikymmenten vankkaan kokemukseen koneellisesta puunkorjuusta.
Luomme menestystä asiakkaillemme ja rakennamme ekologista teknologiaa tulevaisuuteen.
Haluamme olla innovatiivinen toimija josta hehkuu hyvä tekemisen meininki.
Tämä on Marko Korhosen ja Juha Stenrosin tarina metsäkoneenkuljettajista sahalaiteyrittäjiksi. Kaksikko on nyt kehittämässä yhdessä tulevaisuuden sahalaite teknologiaa metsäkone -ja moottorisaha urakointiin.
Marko Korhonen, aloitti jo 13-vuotiaana metsäkonetyöskentelyn Korpijärvellä, Pohjois-Savon sydämessä.
– Kuljin töihin pyörällä. Rahaa ei ollut yhtään. Paikallisen metsäkoneyrityksen kanssa sain tehtyä harjoittelusopimuksen, Korhonen kertoo. – Ajoin Timberjackin 1010 B-mallin ajokonetta ja siitä se matka metsäalalle lähti, hän jatkaa. Peruskoulun Korhonen kävi Rautavaaralla ja sen jälkeen hän lähti opiskelemaan metsäkoneenkuljettajan ammattia Valtimolle, kolmeksi vuodeksi. Menestystä tuli jo opiskeluaikana metsäkoneen kuormatraktorin SM-voiton muodossa. Tuloksena oli stipendi, sekä hyvä työpaikka. Korhonen suoritti armeijan, jonka jälkeen hän suuntasi Saksaan työskentelemään myrskytuhoalueille. Vastaavia töitä ilmaantui myös Ranskassa, Tsekissä, Skotlannissa sekä Ruotsissa.
Stenrosin, saaga metsätöiden parissa sai alkunsa, kun hän lapsena, isänsä kanssa, sahaili puita kesämökillä omalla metsäpalstallaan. Sahahommat saivat jäädä hetkesi, kun mielihalu kutsui Juhaa kiertämään baarimestarin tehtävissä ympäri maapalloa. Vuonna 2018, kun Juha perusti perheen ja meni opiskelemaan "oikeaa ammattia " itselleen , hän päätyi opiskelemaan metsäalanperustutkintoa Nurmijärvelle. Marko ja Juha "löysivät" toisensa, kun Marko tarvitsi kuvaajaa keksintöjensä toimivuuden tallentamiseen. Juhalla on myös kuvauspalvelu, johon Marko otti yhteyttä. Tehtiin muutamia koe kuvauksia, ja kaverukset huomasivat jakavansa samansuuntaisia ajatuksia ja olivat mieleltään melko samankaltaisia. Näin päästiin vaiheeseen, jossa Sula alkoi muodostua todeksi.
Tuomo Tissari on toiminut yrittäjänä ja tehnyt pitkän uran yrityselämässä. Pääasiallisesti Tuomo on toiminut pörssiyhtiön talousjohtajana vastuualueenaan Pohjoismaat. Lisäksi Tuomo on toiminut pörssiyritysten hallituksen puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä sekä virkaa tekevänä toimitusjohtajana. Tuomolta löytyy kokemusta operatiivisesta ja henkilöstöhallinnon johtamisesta. Johtoryhmätyöskentely on kuulunut Tuomon tehtäviin.
Tuomolla on MBA ja rahoitusopin maisterin tutkinnot. Tutkinnot Tuomo on suorittanut University of Colorado at Denver yliopistosta Denverissä asuessaan. Tuomo on lisäksi suorittanut Hyvä Hallituksen Johtaja tutkinnon. Tuomo on työskennellyt yhtiöissä, jotka ovat myyneet ja valmistaneet erilaisia laadun ja tuotannon valvontajärjestelmiä sekä automaatiojärjestelmien huoltopalveluita.
Tuomon erityisosaaminen on isojen yhtiöiden organisaatiorakenteen tunteminen sekä vahva kompetenssi hallita kokonaisuuksia.
Matti Rahkola on pitkäjänteinen yrittäjä ja asiantuntija metallituotteiden lämpökäsittelystä. Matti on toiminut lämpökäsittely yhtiön johtajana lähes 40 vuotta. Matti on koulutukseltaan koneinsinööri. Matin vahvuuksia ovat pitkäjänteisyys ja kokemus sahalaippojen lämpökäsittelystä ja valmistuksesta. Matti on aikoinaan kehittänyt omia sahalaitetuotteita. Matin omistaman Hilamet Oy:n mukana tulee paljon osaamista sahalaitetuotteiden materiaalien valintoihin aina laboratorio työskentelystä käytännön testaukseen lämpökäsittelyssä.
Markus Ahola on yrittäjä ja metalliteollisuuden asiantuntija, jolla on yli 15 vuoden työkokemus alalta. Hän on koulutukseltaan tuotantotalouden insinööri ja omaa syvällisen ymmärryksen metalliteollisuuden valmistusprosesseista, menetelmistä ja materiaaleista. Markuksen vahvuuksiin kuuluu kyky hahmottaa niin pikkutarkkoja yksityiskohtia kuin laajempia kokonaisuuksia, ja hän pystyy löytämään tiedolla ja taidolla soveltuvimmat ratkaisut monimutkaisiin ongelmiin.
Suunnittelupuolella Markus on perehtynyt laajasti erilaisiin suunnittelusovelluksiin ja ohjelmistoihin, mikä tukee hänen kykyään kehittää innovatiivisia ja käytännöllisiä ratkaisuja asiakkaille. Tunnettu eksentrisenä keksijäluonteena, Markus osaa taitavasti soveltaa osaamistaan monipuolisesti eri projekteihin tuote- ja laitesuunnittelussa.
Jani Hakkarainen on koulutukseltaan metalliartesaani ja hänellä on vuosien kokemus erilaisten laitteiden ja kokoonpanojen rakennuksesta ilman varsinaisia työpiirustuksia. Janin osaamiseen kuuluu ratkaista käytännön ongelmia ja rakentaa prototyyppejä käytännössä ilman valmistus piirustuksia. Jani kehittää ja innovoi toimivia ratkaisuja ilmenneiden ongelmien perusteella. Janin osaaminen tukee merkittävästi tuotekehityshankkeiden edistymistä ja helpottaa tuotesuunnittelua. Jani testaa ratkaisut, kehittää ja informoi suunnittelua parannettavista yksityiskohdista.
Konsta Risteelä on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän on opiskellut Oulun yliopistossa konetekniikkaa ja pääsuuntautumisenaan materiaalitekniikkaa. Työuransa alkutaipaleen hän on työskennellyt Hilametilla lämpökäsittelyn parissa R&D Engineerinä ja tuotantopäällikkönä.
Lämpökäsittelyssä Konsta on saanut kehittää ammattitaitoaan eri materiaalien vaikutuksista erilaisten lämpökäsittelymenetelmien merkeissä. Erilaiset tutkimusmenetelmät ovat tulleet tutuiksi, joka on välttämätön tekijä jatkuvaa tuotekehitystä ajatellen. Mielenkiinnonkohteena Konstalla on erityislujat teräkset sekä eri materiaalien sovellukset erilaisissa käyttökohteissa. Konsta uskoo vahvasti, että oikeilla materiaalivalinnoilla ja käsittelyillä voidaan vaikuttaa tuotteen suorituskykyyn, käyttöiän kasvattamiseen ja energiatehokkuuteen kestävästi.